تازهترین خبرها حاکی از آن است که شرکتهای خودروسازی داخلی در تلاشند تا بار دیگر خودروهای خود رادر بورس کالا عرضه کنند و گویا در این زمینه توافقهایی نیز انجام شده است و حتی ممکن است برای وارداتی ها هم اتفاق بیفتد. با این حال این اخبار تاکنون مورد تأیید نهادهای رسمی قرار نگرفته است.
پیش از این در سال ۱۴۰۱که روند عرضه خودرو در بورس کالا بهصورت متوالی ادامه یافته بود در نتیجه یک فضای رقابتی در آخرین عرضهها قیمتها روندی کاهنده بهخود گرفته بود و این موضوعی بود که مورد توجه سیاستگذاران و کارشناسان قرار گرفت. نکته اصلی در ایجاد فضای رقابتی این است که دست واسطهها در قیمتگذاری خودرو کوتاه میشود و ارقام نجومی که این واسطهها روی قیمتهای کارخانه تعیین میکنند از بین میرود. همین موضوع منجر به رقابتی شدن قیمت خودرو در بورس کالا میشود.
هرچند در بورس کالا، مردم خودروها را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب خریداری میکردند، اما نرخ آن از قیمتهای بازار آزاد پایینتر بود. البته برندگان اصلی فروش خودرو در بورس کالا، خودروسازان بودند که به جای رعایت نرخهای مصوب و دستوری، میتوانستند محصولاتشان را با قیمتی بهمراتب بالاتر بفروشند. درواقع قیمت نهایی و معاملاتی خودروها در بورس کالا از قیمت مصوب کارخانهای بالاتر و از قیمت بازار آزاد، پایینتر بود.